E-mail: hi@familyfully.com

Själ

Efter att ha landat sitt livs spelning, befinner sig en jazzpianist i New York plötsligt instängd i ett främmande land mellan Jorden. Efter att ha landat sitt livs spelning, är en jazzpianist i New York plötsligt instängd. en New York jazzpianist hittar plötsligt Efter att ha landat sitt livs spelning, befinner sig en New York jazzpianist plötsligt instängd i ett främmande land mellan jorden och livet efter detta.

Efter att ha landat sitt livs spelning, New York jazzpianist befinner sig plötsligt instängd i ett främmande land mellan jorden och livet efter detta.

Regissör Pete DocterKemp Powers (medregissör)
Skriver strong> Pete Docter(berättelse av)Mike Jones(berättelse av)Kemp Powers(berättelse av)
Stars Jamie Foxx(röst)Tina Fey(röst)Graham Norton(röst)
Berättelse
Joe är en bandlärare i mellanstadiet vars liv inte riktigt har blivit som han förväntat sig. Hans sanna passion är jazz och han är bra. Men när han reser till en annan värld för att hjälpa någon att hitta sin passion, upptäcker han snart vad det innebär att ha själ.

Taglines

  • Alla har en själ. Joe Gardner är på väg att hitta sin.
  • Genrer Animation, Äventyr, Komedi, Drama, Familj, Fantasy, Musik
  • Motion Picture Rating (MPAA) Betygsatt PG för tematiska element och vissa språk
  • Föräldraguide

Visste du

Trivia
Animatörer använde filmer av flera musikartister, bl.a. jazzkompositören Jon Batiste, som uppträder som referens för filmens musikaliska sekvenser. Genom att fånga MIDI-data från sessionerna kunde animatörer spåra den exakta tangenten som spelades på pianot med varje ton och skapa föreställningarna på ett autentiskt sätt.

Luffar
(kl. cirka 37 minuter) När Joe kommer in i kattens själ undrar de vad som hände med dess faktiska själ. Det visas då att kattens själ är på väg mot det bortomstående, vilket antyder att katten dog. När Joe får tillbaka sin kropp ses katten vid liv och mår bra (cirka 1h 12 minuter), vilket är meningslöst eftersom katten är död. Katter har dock nio liv.

Citat
Dorothea: Vad är det för fel, Teach?

Joe: Det är bara att jag har väntat på det här dag i hela mitt liv. Jag trodde att jag skulle känna mig annorlunda.

Dorothea: [beat] Jag hörde den här historien om en fisk. Han simmar fram till den här äldre fisken och säger: “Jag försöker hitta den här saken som de kallar havet.” “Havet?” säger den äldre fisken. “Det är vad du är i just nu.” “Detta?” säger ungfisken. “Det här är vatten. Vad jag vill är havet.”

Galna krediter
Det finns en dedikation i sluttexterna: “Tillägnad alla mentorer i våra liv.”

Anslutningar
Med i AniMats Crazy Cartoon Cast: Trolls: Infinity Strings (2019)

Ljudspår
Things Ain’ t Vad de brukade vara (instrumentala)
Skrivet av Mercer Ellington

UTVALGAD RECENSION
En av Pixars bästa
I hade turen att se detta på filmfestivalen i London, där filmen föregicks av en (Zoom) intervju med medregissörerna och producenten. Det gav lite bakgrundsinformation, inklusive partituren, nya animationstekniker och utmaningarna från pandemin, som verkligen hjälpte till att uppskatta filmen mer. (Allvarligt talat, det finns några fantastiska saker som gjorts med animation.)

Pixar har återigen gjort ett vackert jobb för att levandegöra en värld som bara existerar i vår fantasi, den här gången visar deras tolkning av vad våra själar är gillar verkligen. Jag glömde faktiskt regelbundet att det här var en film för barn eftersom den är full av skämt för vuxna (särskilt millennials, som kommer att ta sina egna barn för att se detta) och gripande, tankeväckande ögonblick. Det var evigheter sedan jag skrattade så hjärtligt åt en film. Och ändå fick det mig också till tårar vid ett tillfälle – det är trots allt Pixar!

Jag har tagit bort en stjärna eftersom slutet fick mig att känna att det skulle bli en scen efter krediter. Men jag kan förstå varför de avslutade filmen som de gjorde, och det var nog mer realistiskt på det sättet.

Efter så många uppföljare och prequels genom åren, vissa bättre än andra, är det trevligt att se en riktigt fräscht koncept från Pixar igen. Det är vackert utfört och jag uppmuntrar alla att gå och se det. Och stödja din lokala biograf om du kan!

Detaljer
Utgivningsdatum 25 december 2020 (USA)
Ursprungsland USA
Officiella webbplatser Facebook, Instagram
Språk engelska, koreanska, inuktitut, även känd som Душевни свет
Inspelningsplatser Walt Disney Feature Animation – 500 S. Buena Vista Street, Burbank, Kalifornien, USA
Produktionsföretag Walt Disney PicturesPixar Animation Studios

E-mail: hi@familyfully.com